Rahoitus yritys- ja hanketukiin ohjelmakaudella 2023-2027

Maa-ja metsätalousministeriö on jakanut ohjelmakauden 2023-2027 kehysvarat.

Yli kuusi miljoonaa euroa yritys- ja hanketukiin

Maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut Oulun Seudun Leader ry:n toiminta-alueelle rahoitusta 6,6 miljoonaa euroa toiminta-alueen toimijoiden yritys- ja hanketukiin.  Oulun Seudun Leader ry:n toiminta-alueeseen kuuluu Oulun maaseutumaiset alueet, Kempele, Muhos, Utajärvi, Pudasjärvi ja Ii. Tutustu Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteeseen ministeriön verkkosivuilla. 

Lue ministeriön tiedote tästä

Ohjelmakauden haut avautuvat vuoden 2023 aikana. Tämänhetkinen arvio hakujen avautumisesta on huhti-kesäkuu 2023. Tiedotamme hakujen avautumisesta uutiskirjeessämme, verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Parhaiten pysyt ajan tasalla tilaamalla kuukausittaisen uutiskirjeemme ja ottamalla somekanavamme haltuun. 

Tilaa uutiskirje tästä


Rahoitus kohdentuu strategian mukaan

Toiminta-alueelle jaettava rahoitus kohdentuu Oulun Seudun Leader ry:n paikallisen kehittämisstrategian painopisteiden mukaan. Strategian painopisteitä ovat elinvoimainen maaseutu, matkailu, aktiiviset toimijat, ympäristö ja nuoret. Voit tutustua strategiaan ja sen painopisteisiin tarkemmin oheisessa linkistä.

Tutustu strategiaan


Uuden ohjelmakauden tukimuodot

Uusi ohjelmakausi tuo tullessaan uusia tukimuotoja, joiden avulla voidaan tukea erityisesti yrittäjyyden kokeilua, käynnistämistä ja kehittämistä. Uusi maatalouden kokeilutuki sen sijaan mahdollistaa maatalouden pienet kokeilut, joita voivat olla esimerkiksi tuotantomenetelmien tai uusien tuotteiden kokeilu alkutuotannossa. Tavanomaiset yritysten investoinnit ovat myös tukikelpoisia kohteita uudella ohjelmakaudella. Hanketukimuodoissa korostuu yhteistyö, strategisuus, ympäristö- ja ilmastotoimet, investointihankkeet sekä uutena tukivälineenä pienhankkeet.

Päivitämme parhaillaan verkkosivustollemme uuden ohjelmakauden tukimuotoja. Tukimuotojen tarkemmat yksityiskohdat tarkentuvat, kun tukimuotoihin liittyvät asetukset valmistuvat. Tulemme järjestämään kevään 2023 aikana infotilaisuuksia, joissa kerromme tarkemmin uuden ohjelmakauden tukimuodoista. Tiedotamme tilaisuuksista uutiskirjeessä, verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.


Jäikö vielä kysyttävää?

Ole yhteydessä, me autamme.

Tästä yhteystietoihin