Yritystuen hakijalle

Yritysrahoitusta maaseudun yritysten toiminnan kehittämiseen ja investointeihin!

Yritystukea voi saada yritystoimintaa suunnitteleva, aloittava tai toimiva yritys

Yritystukea voidaan myöntää yritystoimintaan suunnitteleville, pienille aloittaville tai toimintaansa laajentaville maaseutuyrityksille (alle 5 htv).

Yritystuen avulla pyritään lisäämään mikroyrityksiä maaseudulla, auttamaan maaseudun mikroyrityksiä kehittymään ja kasvamaan sekä lisäämään ja kehittämään maatilakytkentäistä yritystoimintaa ja  maatalouden kokeiluja.

Tavoitteena on saada maaseutualueelle uusia palveluita ja työpaikkoja sekä kehittää alueen yritystoimintaa. Tukea ei myönnetä yrityksen tavanomaiseen toimintaan.

Mikäli tarkoituksenasi on hakea Leader-yritystuen lisäksi Finnveran lainaa tai lainantakausta, ole yhteydessä pikimmiten Leader-toimistoon. Joissain tapauksissa Finnveran laina tai lainantakaus pienentävät tai eväävät Leader-tuen kokonaan.

 

Yritystuen yleiset edellytykset

  • Yritystoiminta edistää tavoitteita, johon osotetuista varoista tuki myönnetään
  • Tuen myöntäminen ei vääristä kilpailua
  • Yrityksen tulee esittää ajantasainen ja toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma tai muu vastaava asiakirja

 

Yritystukea myönnetään maaseutualueelle

Yrityksesi tulee sijaita maaseudulla. Oulun kaupungin keskusta-alueeksi määritelty alue ei kuulu Oulun Seudun Leaderin toiminta-alueeseen.

Tarkasta Karttapalvelusta, sijaitseeko yrityksesi tukikelpoisella alueella. Kartan harmaat alueet eivät ole tukikelpoisia alueita.

 

Tästä Karttapalveluun

Yrityksen tukimuodot ja tukimäärät

Ohjelmakauden 2023-2027 yritystukivälineet päivitetään verkkosivuille, kun yritystukiasetus valmistuu kevään 2023 aikana.

Tämänhetkinen arvio hakujen avautumisesta on huhti-kesäkuu 2023.

Yritystuen hakuprosessi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kerro hankeideasi. Autamme sinua hankkeen suunnittelussa ja neuvomme miten edetä.

 

Päätöskäsittely

Leader- ryhmän hallitus käsittelee hakemuksen ja tekee hakemukseen tarkoituksenmukaisuusharkinnan. Sen jälkeen hakemus siirtyy ELY-keskukseen, jossa hakemukseen tehdään laillisuustarkastus ja viranomaispäätös.

Täytä hakemus Hyrrässä

Täytä hakemuksesi sähköiseen asiointipalveluun Hyrrään. Lisää hakemukseen tarvittavat liitteet.

 

Toteutus ja maksatus

Tutustu huolellisesti viranomaispäätökseen. Päätöksessä on ohjeistus maksatuksen hakemiseen.  Noudata päätöksessä esitettyjä määräaikoja, kun toteutat hanketta ja haet maksatusta.

Vireilletuloilmoitus

Saat ilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut vireille. Tästä hetkestä lähtien voit aloittaa hankkeen toteuttamisen omalla riskillä ja hankkeelle voi syntyä kuluja.

 

 

 

Tutustu rahoitettuihin kohteisiin

Ruokaviraston hankerekisteri

Eikun tuumasta toimeen