Hallitukset hankeretkellä

Oulun Seudun Leader ry:n ja Nousevan Rannikkoseudun hallitukset vierailivat Leader – ryhmien rahoittamissa kohteissa 17.-18.9.2022

Warjakan tarinat - hankkeen innoittamana myös yhteiskuva päätettiin ottaa taiteellisena versiona.

Tutustumista rahoitettuihin kohteisiin Nousevan Rannikkoseudun alueella

Hankeretken ensimmäisenä päivänä tutustuttiin Nousevan Rannikkoseudun, tutummin Norsun, rahoittamiin kohteisiin Hailuodossa ja sunnuntaina vierailtiin Oulun Seudun Leader ry:n rahoittamissa kohteissa Kempeleen ja Oulun alueella.

Hailuodossa päivä käynnistyi Hailuodon kunnan terveisillä ja kunnanjohtaja Maarit Alikoski esitteli Hailuodon matkailun kehittämistä sekä Hailuoto – mobiiliapplikaatiota, joka toimii myös kunnan yleisenä infokanavana Hailuodon asukkaille ja matkailijoille.

Kunnantalolta siirryimme tutustumaan Hailuodon panimoon, jolle Norsu on myöntänyt yrityksen investointitukea. Hailuodon panimo on Suomen ensimmäinen luomupanimo, joka valmistaa saksalaistyylisiä oluita ilman säilöntä – ja lisäaineita.

Panimon tutumiskierroksen jälkeen siirryimme tutustumaan Dancing Bobcat Baariin, jolle Norsu on myöntänyt pientä yritystukea. Pieni yritystuki on Nousevan rannikkoseudun oma tukimuoto toiminta-alueensa yrityksille. Dancing Bobcat Bar on rakennettu entiseen navettaan, keskelle peltomaisemaa, ja kätkee sisälleen mahtavaa rekvisiittaa, kuten toimivan auton.

Lauantain viimeinen kohde oli Hailuodon Helmi Marjaniemessä. Kesällä kahvilan tiloissa toimi Hailuodon matkailuneuvonta ja kesäkahvila. Norsu on myöntänyt tukea tilojen remontointiin esteettömäksi ja tiloihin on remontoitu esteetön kylpyhuone sekä oleskelu – ja keittiötilat.

Dancing Bobcat Bar kätki sisäänsä bileauton.

Sunnuntaina tutustuttiin Oulun Seudun Leaderin rahoittamiin kohteisiin

Sunnuntain ensimmäinen vierailukohde oli Vihiluodon kyläyhdistys Kempeleen Vihiluodossa. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Niskanen esitteli Vihiluodossa toteutettuja hankkeita sekä kyläyhdistyksen aktiivista toimintaa. Esityksen lopuksi tutustuttiin vielä yhdistyksen toteuttamaan esteettömään luontopolkuun, jolle Oulun Seudun Leader on myöntänyt investointitukea.

Vihiluodosta matkattiin Oulunsalon Varjakkaan, jossa Taikabox ry:n Tanja Råman esitteli Varjakan sataman läheisyydessä olevaa taidepolkua ja yhdistyksen toteuttamaa Warjakka  AR – mobiiliapplikaatiota, joka yhdistelee lisättyä todellisuutta, historiaa ja taidetta. Oulun Seudun Leader on myöntänyt rahoitusta Warjakan tarinat – hankkeelle, jossa kehitettiin mobiiliapplikaatio.

Varjakasta siirryimme Kempeleen Palloiluhallille, jossa Arttu Kauppinen Kempeleen Palloiluhalli Oy:stä esitteli hallia ja sen lukuisia toimintoja sekä kertoi tarkemmin hallin käyttäjämääristä.  Oulun Seudun Leader on rahoittanut palloiluhallin yhteyteen rakennettua Urheilutaloa ja hallin pihamaalle vuonna 2022 valmistunutta minigolf – rataa.

Palloiluhallilla Kempeleen kunnan elinkeinokoordinaattori Soile Pitkänen esitteli Kempeleen Zeniitti – matkailualueen kehityssuunnitelmia Leader-ryhmien hallituksille. Matkailu on Oulun Seudun Leaderin ja Nousevan Rannikkoseudun uuden ohjelmakauden strategioiden yhtenä painopisteenä.

Päivän viimeinen kohde oli Pikkaralan Frisbeegolf Oulun Pikkaralassa.  Frisbeeosuuskunnan jäsen Jukka Karjalainen esitteli Leader-ryhmien hallituksille Pikkarala Frisbeegolf – radan syntyä ja toimintaa. Oulun Seudun Leader on myöntänyt yleishyödyllistä investointitukea radan rakentamiseen ja radan yhteydessä olevan parkkipaikan laajentamiseen.

 


Kiinnostaako Leader – hallitustyö?

Lähde mukaan toimintaan ja liity jäseneksi!

Oulun Seudun Leaderin jäseneksi voivat liittyä Leader-ryhmän toiminta-alueella asuvat, maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet, henkilöt ja yhteisöt.

Leader-ryhmän vuosikokous valitsee hallitusjäsenet jäsenistönsä keskuudesta.

     Tartu tuumasta toimeen. Liity jäseneksi.     Tästä jäsenlomakkeeseen