Uuden ohjelmakauden kynnyksellä

Kohti uutta ohjelmakautta

Toimiston väki on palannut kesälomilta takaisin työn pariin ja kääntäneet katseet kohti tulevaa syksyä. Käynnissä oleva ohjelmakausi lähenee loppuaan ja vuosille 2014-2022 myönnetyt varat, yhteensä noin 10 miljoonaa euroa, on käytetty toiminta-alueelta nousseisiin hanke- ja yritystukiin. Rahoitusta on saanut yhteensä 162 yritystukihanketta ja 228 yleishyödyllistä hanketta. Näistä hankkeista osa on vielä käynnissä ja niiden toteutuksessa sekä maksatuksissa neuvotaan hankkeiden toteuttajia tavalliseen tapaan. 

Oulun Seudun Leader ry:n Paikallinen kehittämisstrategia vuosille 2023-2027 lähetettiin kesäkuussa arvioitavaksi Maa – ja metsätalousministeriöön. Ministeriön määrittämä valintakomitea arvioi ja pisteyttää Leader-ryhmien strategiat valtakunnallisesti ja hyväksytyt strategiat julkaistaan arviolta alkuvuodesta 2023. Strategialla on haettu tulevalle ohjelmakaudelle Maaseuturahaston rahoitus. Strategian rahoituksessa ovat mukana myös toiminta-alueen kunnat. 

Uusi ohjelmakausi käynnistyy vuoden 2023 aikana, mutta tarkempaa tietoa ajankohdasta ei ole vielä saatavilla. Tiedotamme ohjelmakauden käynnistymisestä ja sen tukivälineistä hyvissä ajoin toiminta-alueen toimijoita. Alustavan tiedon mukaan uusi ohjelmakausi on tuomassa muutoksia käytössä oleviin tukivälineisiin.  

Mikäli sinulla herää kysyttävää toiminnastamme, sinulla on hankeidea tai tarvitset neuvontaa käynnissä olevan hankkeen toteuttamiseen, ole yhteydessä toimistoomme. Yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme yhteystiedot – osiosta.  Parhaiten pysyt ajantasalla ottamalla somekanavamme haltuun ja tilaamalla uutiskirjeemme. Löydät meidät Facebookista nimellä Oulun Seudun Leader ja Instagramista tunnuksella oulunseudunleader. Kuukausittain lähetettävän uutiskirjeen voit tilata helposti verkkosivustomme alalaidasta.

Tästä yhteystietoihin