Vuosikokouksessa valittiin uudet jäsenet hallitukseen

Oulun Seudun Leaderin sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 23.5.2024 Kempeleen Nuorisoseuran talolla. Kokouksen osallistujamäärä ilahdutti, ja paikalle oli saapunut runsaasti yhdistyksen jäseniä.

Kokouksessa valittiin uusia hallitusjäseniä erovuoroisten tilalle.  Iin varsinaisella edustajalla Tauno Kovalla (PJ), Haukiputaan varsinaisella edustajalla Niina Halosella (VPJ)  ja Utajärven varsinaisella edustajalla Heikki Pirttikoskella tuli kuusi vuotta täyteen hallitustyöskentelyä Oulun Seudun Leaderin hallituksessa. Lämpimät kiitokset kuluneista vuosista ja aktiivisesta hallitustyöskentelystä maaseudun kehittämisen parissa!

 

Oulun Seudun Leader ry:n uudet hallitusjäsenet:

  • Iin varsinainen jäsen Merja Jeronen ja varalla jatkaa Mika Mustonen.
  • Haukiputaan varsinainen jäsen Leila Ukkola ja varalla jatkaa Mika Huusko
  • Utajärven varsinainen jäsen Seija Leskelä.

Vuosikokouksen huipensi toiminnanjohtajan järjestämä yllätys, kun esiintyjä Valto Savolainen ihastutti upeilla musiikkiesityksillään kokousväkeä.

Vuosikokouksessa palkitut

Vuosikokouksen yhteydessä palkitaan vuosittain Vuoden paikallinen kehittäjä ja Vuoden Nuoriso Leader projekti.

Vuoden paikallisena kehittäjänä palkittiin Heleena Talala Pudasjärveltä

Oulun Seudun Leaderin hallitus valitsee vuosittain Vuoden paikallisen kehittäjän. Paikalliseksi kehittäjäksi voidaan valita esimerkiksi henkilö, yhdistys tai yritys, joka on tehnyt merkittävää ja pitkäjänteistä työtä toiminta-alueemme maaseudun parhaaksi. Tänä vuonna Oulun Seudun Leaderin hallitus on päättänyt valita vuoden paikalliseksi kehittäjäksi Heleena Talalan Pudasjärveltä.

Sinun ideastasi ja aloitteestasi Oulun Seudun Leader on kehittänyt ja ottanut käyttöön kahden vuoden kokeiluna uuden Seniori Leader tuen, joka on tarkoitettu yli 65- vuotiaille. Vastaavaa tukea ei ole käytössä muissa Pohjois-Pohjanmaan Leader ryhmissä. Tukea voidaan käyttää esim. yhteisiin liikuntaväline- tai muihin yhteiskäyttöön tuleviin hankintoihin, yhteisiin tapahtumiin tai vaikkapa pieniin virkistysmatkoihin omalla toiminta-alueellamme. Toivomme Oulun Seudun Leaderissä, että Seniori Leader tukea haetaan erityisesti harvaan asutuille alueille.  

 

Vuoden Nuoriso Leader projektina palkittiin Särki Clothing/Robi Tolonen

Särki Clothing valittiin vuoden 2023 Nuoriso Leader projektiksi. Valintaan vaikutti mm. onnistunut brändäys ja freesi somemarkkinointi. Yritys on onnistunut luomaan luovasta ideasta tuotteita, joiden kautta pystyy myös vaikuttamaan tärkeään asiaan yhteiskunnassa. Nuorisotyöryhmän mieliä lämmitti halu ottaa vastuuta positiivisen yhteiskunnallisen muutoksen puolesta. Myös yhteistyö Mieli ry:n kanssa koettiin erityisen tärkeäksi.

 

Oulun Seudun Leaderin toiminnanjohtaja Pirjo Hongisto ja Vuoden paikallinen kehittäjä Heleena Talala.