Kotoisa Taffii on enemmän kuin kuntosali

Satu Kaisto toteutti visionsa moniammatillisesta hyvinvointitalosta, jonka sydämenä toimii hänen Taffii-liikuntakeskuksensa.

Vuoden 2021 alussa yrittäjä Satu Kaisto oli uuden mahdollisuuden edessä. Liikuntaneuvojaksi opiskellut Kaisto oli perustanut edellisenä kesänä oman yrityksen nimeltä Satun valmennus ja liikuntapalvelut. Kaisto valmensi lähinnä kotikunnassaan Iissä, mutta vakituista paikkaa liikuntatunneille ja valmennustapaamisille ei ollut.

– Jouduin päivittäin raahaamaan painavia varusteita paikasta toiseen. Aloin kaivata yritystoiminnalleni vakituisia tiloja nimenomaan Iistä, jonne suurin osa asiakaskunnastani oli vakiintunut, Kaisto muistelee.

Kun sitten tammikuussa 2021 Iin keskustan tuntumasta vuokralle tuli rakennus, jossa on aiemmin sijainnut muun muassa postitoimisto, tiesi Kaisto tilaisuutensa koittaneen. Aluksi hän uskaltautui vuokraamaan ainoastaan pienen palan taloa itselleen, sillä koronaviruksen aiheuttama epävarma tunnelma leijaili yhä liikunta-alan yllä.

Pian uusiin tiloihin muutettuaan Kaisto havaitsi talon potentiaalin. Hän sai vision yhteisöllisestä tilasta, jossa hyvinvointi- ja kauneusalan yrittäjät tekisivät bisnestä saman katon alla, toisistaan tukea saaden.

– Löysin pian ensimmäisen alivuokralaisen. Kun sana levisi, uskaltautui moni muukin yrittäjä kysymään toimitiloja täältä. Nyt talosta löytyy liikuntapalvelujen lisäksi muun muassa kampaamo, hieroja ja psykoterapeutti.

Kun alivuokralaisia löytyi, uskalsi Kaisto kasvattaa myös omaa toimintaansa. Hän laajensi toimitilojaan, ja nyt koko hyvinvointitalon alakerta on Kaiston yritystoiminnan käytössä. Nyrkkeilysalille löytyivät tilat yläkerran aulasta.

Yksi nopean laajenemistahdin mahdollistaneista tekijöistä oli Leader-rahoitus. Kaisto oli kuullut Leader-rahoituksesta yritysvalmentajaltaan, ja haki rahoitusta heti uudet tilat löydettyään. Rahoituksen avulla Kaisto saattoi hankkia muun muassa uutta ja laadukasta liikuntavälineistöä.

– Rahoitus madalsi merkittävästi kynnystä hankkia varusteita ja kehittää liiketoimintaa. Ilman rahoitusta en olisi missään nimessä saanut näin nopeasti investoitua kaikkia välineitä.

Oulun Seudun Leader saa Kaistolta erityistä kiitosta mutkattomuudesta ja palvelusta.

– Leaderilta sai apua todella helposti. Oli ihanaa, että yritykseni rahoituksesta vastasi yksi ihminen, jolle saattoi aina soitella jos jotain kysyttävää oli ja joka neuvoi henkilökohtaisesti, Kaisto kiittelee.

Vaikka Kaiston yritys kantaa edelleen virallisesti nimeä Satun valmennus ja liikuntapalvelut, lukee hyvinvointitalon alakerran seinällä Taffii. Nimi on Kaiston mukaan sanaleikki – Taff-tulee englanninkielen sanasta Tough, joka tarkoittaa kovaa tai sitkeää. Ii-pääte oli paikalliselle yrittäjälle itsestään selvä valinta.

Asiakkaat ovat Kaiston mukaan ihastuneet liikuntatiloihin. Kaisto välttää yrityksensä kutsumista pelkäksi kuntosaliksi, sillä voimaharjoittelun mahdollistavan salin lisäksi Taffiista löytyy sisäpyöräilysali, ryhmäliikuntaohjausta, kuntonyrkkeilyä sekä yksilövalmennusta. Taffii ei myöskään ulkonäöltään muistuta perinteistä, kliinistä kuntosalia.

 

Teksti ja kuvat: Terhi Ojala


Onko sinulla hankeidea? Ole yhteydessä toimistoomme.

Yhteystiedot