Nuoret mukana päätöksen teossa

Nuorisotyöryhmän jäsenet tuovat rahoitettaviin hakemuksiin arvokasta paikallistuntemusta.

Vuoden alusta Nuoriso Leader rahoitushakemusten käsittelyyn tuli kaksi isoa muutosta, jotka tuovat uutta kaivattua pöhinää nuorisotyöryhmän ja Nuoriso Leader toimintaan.

Syksyllä perustetun nuorisotyöryhmän yhtenä tehtävänä on ollut, että nuoret tulevat käsittelemään saapuneita Nuoriso Leader rahoitushakemuksia kokouksissaan. Ensimmäisen rahoitushakemuksen nuorisotyöryhmä käsitteli helmikuun kokouksessa. Kyseessä oli kahden nuoren yritystukihakemus, joka sai kattavien perusteluiden jälkeen myönteisen rahoituspäätöksen.

Jotta kokouksiin saataisiin käsittelyyn mahdollisimman monta hakemusta, laadimme nuorten kanssa hakujaksot keväälle sekä syksylle. Keväisin hakujaksoja on kolme ja syksyllä niitä on kaksi. Vuoden ensimmäinen hakujakso päättyi helmikuun lopulla ja saimme yhteensä kuusi rahoitushakemusta. Hakujakson päätyttyä nuorisotyöryhmän kokous järjestetään noin viikon – kahden päästä päätöspäivästä. Näin saadaan nopeasti hakemukset käsittelyyn ja projektit eteenpäin. Kuudesta rahoitushakemuksesta neljä on saanut myönteisen päätöksen ja kaksi odottaa vielä muutamia täydennyksiä.

Päätökset rahoituksen saamiseen pohjautuu Nuoriso Leader rahaston sääntöihin. Nuorten esitys rahoituspäätöksestä viedään kokouksen jälkeen toiminnanjohtajalle, joka tarkistaa ja allekirjoittaa hakemukset. Nuoret ovat tarkkoja, hintatietoisia ja osaavat pohtia projekteja laajakatseisesti sekä perustella omia näkemyksiään kattavasti. Nuorisotyöryhmän avulla saamme paremmin paikallistuntemusta sekä nuorten näkökulmia toteutettaviin nuorten projekteihin.

 

Seuraava hakujakso päättyy 3.5.

Vielä on hyvin aikaa suunnitella mikä voisi olla kaveriporukan yhteinen projekti, olisiko se esimerkiksi jonkun kesän tapahtuman järjestämistä tai yhteiseen tekemiseen haettavia välineitä? Jos suunnitteilla on kesäyrittäjyys, millaisia kone-, laite-, kalustohankintoja yrityksen perustaminen vaatisi, tai ehkäpä tukea tarvittaisiin myös yrityksen markkinointiin?

 

Lue lisää tuen hakemisesta