Kuoreesta gourmeeta

Kuoretta saadaan sivusaaliina merkittäviä määriä pitkin Perämeren rannikkoa. Sitä ei kuitenkaan hyödynnetä elintarvikkeena juuri lainkaan. Hanke vastaa tarpeeseen lisätä hyödynnettävän kuoreen osuutta nostamalla kuoreen jalostusarvoa elintarvikekäytön kautta. Kuoreessa on myös paljon potentiaalia, sillä se on maukas kala ja saalismäärät voisivat olla huomattavasti suuremmat, mikäli sitä alettaisiin pyytää kohdekalana. Hankkeessa saadaan arvokasta tietoa kuoreen elintarvikekäytön potentiaalista kartoitusten ja koemarkkinoinnin avulla. Tätä kautta on mahdollista avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia ammattikalastajille. Hankkeen myötä myös alueen toimijoiden välinen yhteistyö tiivistyy, mikä voi avata uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Hakija: Oulun ammattikorkeakoulu Oy

Kokonaiskustannukset: 65 274 €, Myönnetty tuki: 52 219 €, 80%

Tutustu “Kuoretta ruokapöytään -kyllä, kiitos!” digioppaaseen.

Lue hankkeen loppuraportti täältä.

 


Katso myös